sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Suurrikolliset

Jos ei olisi olemassa Persuja äänestäviä, lähes rikollisen väärin ajattelevia äänioikeutettuja, taikka ammunnan harrastajia, olisivat rekkakuskit mitä ilmeisimmin suurin uhka valtakunnan turvallisuudelle.
Onneksi holtittomien kuskien valvonta on kuitenkin parantunut.

T.S. alkoi tutkimaan asiaa ja sai vihiä polliisin suorittamasta, erittäinkin onnistuneesta rikoksentorjuntaoperaatiosta sekä pääsi haastattelemaan lähes rikollista, nimettömänä pysyttelevää rekkakuskia.

T.S.: Niin Jorma, sinähän suoritit lähestulkoon laittoman rekkarallin?

Jorma: No juu, kyllähän siinä melkein pääsi niin käymään, mutta onneksi reipas polliisipartio esti minulta tuon tyhmyyden tekemisen, tai oikeastaan teki siitä laillisen.

T.S.: Voisitko kertoa meille tarkemmin? Millainen hirvittävä suunnitelma sinulla oli mielessäsi, ennen kuin reippaat virkavallan edustajat saivat sinut kiikkiin?

J: Olin tulossa kotia kohti ja mittarissa oli neljä ja puoli tuntia ajettuna, mutta kun minulla oli enää vartin matka kotiin, ajattelin luonnollisesti kurvailla suoraan Mamman villakoriin. Silloinhan ne poijat minut pysäyttivät, ja rupesivat sanomaan, että nyt on pakko pitää kolmen vartin tauko.
Oikein korostetun hitaasti puhuen sain heidät ymmärtämään, ettei nyt sentään ole mielekästä, että potkin 45 minuuttia kiviä tien varressa, kun samassa ajassa olisin kävellenkin kotona.

T.S.: Kykenikö virkavalta tekemään joustavan ratkaisun?

J: Toki. Sain ajaa kinnerini kotiin ja lisäksi sain kokea, miten hienoa on ajaa polliisisaattueessa. Pojat nimittäin ajoivat perässäni perille asti, etten vaan joutuisi harhateille. Ovat selvästikin lukeneet Odysseiansa.

Ei kommentteja: