Ajattelin, että voisin ihan ostaakin mokoman, mutta ovat niin suolaisen hintaisia jotta moinen ajatus oli pakko hylätä välittömästi.
Eipä siinä auttanut kuin penkoa takapihan romuvarastoa, ja kyllähän sieltä monenlaista tarveainetta löytyikin.
Kun vielä planeettojen asennot ja muut olosuhteet osuivat kohdalleen, värkkäsimme vanhan Paadren kanssa oman näkemyksemme asiasta.
kirahvi |
Härvelistä tuli niin kummallisen näköinen, että ristimme vehkeen kirahviksi.
Pakkohan tuota oli sitten testata välittömästi ja laitoimme kannuun kokeeksi sian etuselkää sekä lapaa.
Ensin olivat vuorokauden marinaadissa ja sitten savuille.
valmista |
11 kommenttia:
Kyllä tuolle tarvii joku CE-merkintä hankkia sakkojen uhalla. Ja jos sitä käyttää ilman, niin tukka pois ja linnaan.
Mutta hyvän näköiset kyljykset olet tehnyt vai niskaako tuo on.
Ihanhan tuo näyttää kirahvilta. Jolla on isonpuoleiset peräpukamat...:)
Hyvin näkyy toimivankin! Sapuska ainakin on veden kielelle herauttavan näköistä - varsinkin näin painonpudotusta yrittävän näkökulmasta. Siihen vielä tuoksuefektit, kun isännälle on pannulla paistumassa jotain chilimakkaraa... ääk!
Mutta sorruinpa ostamaan sun takia sitä hapankaalia. Muu perhe joutuu kärsimään mun nautinnonhalusta.
Terve Kumis & Sanna
Kumis: Heh, juu. Sitäpaitsi kun tuossa poltetaan puuta, niin ilmasto lämpiää taatusti runsaasti ja ainakin monta ihmistä kuolee niihin pienhiukkasiin.
Ruoasta tulee sitten syntisen hyvää..
Kyllähän tuosta etuselästä (kasler) tulee kyljyksiäkin.
Sanna: Joo, se näyttää jotenkin kirahvin ja paviaanin sekoitukselta.
Kävin tuossa kokkaillessa välillä metsässä kävelemässä ja sielläkin leijaili mukavasti kypsyvän sian tuoksu.
Heh, hapankaali kuulostaa kammottavalta, mutta on se vaan hyvää.
Possupedia on hyvä sivusto kaikille possun ystäville. Reseptit ovat ihan ok, mutta kyllähän se parasta on tietysti just tuolla lailla pitkään mureaksi kypsytettynä. Ei nopeus ole valttia.
Kiitti linkistä. Pitääpä katsoa nuo reseptit läpi, kun yleensä noista löytää hyviä idiksiä.
Sikahommissa nopeus ei tosiaan ole valttia.
Syksyksi vähän suunniteltiin kokonaisen pikkupossun palvailua.
Niin kuin Sanna vihjailikin, ei sellaisen, joka suunnittelee sitä kuuluisaa kahden viikon kaalikeittodieettiä kannata näitä sun juttujasi lueskella ensinkään. On eväät sen verran mallillaan. Vaan täytyy todeta, että tuo sinun raudanleivontataitosi herättää minussa aitoa kateutta.
Hapankaali on kurmeeta :); parasta mitä tiedän ja vatsa voi hyvin.
Sitä voi laittaa myös pata- ja keittoruokien sekaan niitä valmistettaessa.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Hapankaali
Muuten toi grillipöytä (sivupöytä) on hieno! Ootko tehny sen ite?
Terve Ykä
Hmm... heititpä hyvän idean. Pitääpä tehdä savulihalla varustettua kaalimössöä.
Muuten, tuosta raudanleivonnasta sen verran, että kun sitä tekee työkseen, on vapaa-aikahitsailu tervanjuontia.
Viime syyskuussa keräsin romukasan odottamaan, ja vasta nyt sain aikaiseksi.
Terve eijushka
Olen myös tehnyt hapankaalikeittoa. Kannattaa kokeilla.
http://www.datsha.com/ruokanurkka/index.shtml
Tuolta löytyy monenlaista muutakin mielenkiintoista reseptiä.
Valitettavasti en ole tuota pöytää tehnyt. Osaan tehdä puusta ainoastaan nuotion.
Ai nyt se on vihdoin valmis. Pakko joskus päästä testaileen millaisia seikkailijan ruokia tolla vehkeellä oikeen pystyy loihtimaan.
Terve Joni
Juu, tosiaankin vihdoin. On se vaan kumma, miten kolmen tunnin hommaa pystyy venuttamaan melkein vuoden.
Tul vaan testailemaan. Vähän savuisia eväitä pakkaa tulemaan, niin että kaurapuurot keitetään ikiliikkujalla.
http://www.youtube.com/watch?v=RE7TOaTv3SI&feature=watch_response
Lähetä kommentti