torstai 7. tammikuuta 2010

Pien on pientä

Ihmeellisesti tuo pien on tunkenut itsensä yleiseen käyttöön. Ennen vene oli vene ja laiva oli sitten laiva. Ihan onneton kiulu oli jonkunsortin jolla. Nyt on tullut kummajaiseksi pienvene. Erään vakuutusyhtiön mukaan pienveneitä ovat Soutuveneet ja moottoriveneet, joissa on enintään 20 hv:n moottori. Muut ovat veneitä. Kyllä pitäisi olla myös suurvene.

Ennen omassa torpassaan asuvat asuivat omakotitalossa, nyt kuulemma pientalossa. Jotkut asuvat jopa pienkerrostalossa. Kyllä talon ja suurtalon rajat pitäisi myös määritellä.

Kerran radiossa puhuttiin puun pienpoltosta ja aloin ihmettelemään, miksi joku polttaisi pikeä. Sitten selvisi, että siinä puhuttiinkin saunan lämmityksestä ym. Olisikohan alle 5 klapia kerrallaan pienpolttoa. Yli 5 klapia tavallista polttoa ja savusaunan kertalämmitys kivijalkaan suurpolttoa?

Koska tuo pien on nyt niin muodikasta, sen käyttöä voisi laajentaa entisestään.

Pienpistooli-pistooli-suurpistooli

Pienmalli(anorektikko)-malli-suurmalli(vähintään XXL)

Shakissa on tunnetusti suurmestareita. Jonkun työpaikan kolmen hengen shakkikerhon mestari voisi hyvin olla pienmestari.

Vapaamuurareillakin on suurmestari. Siivoojasta seuraava voisi olla sitten se pienmestari. Kaikilla olisi kivaa.

Kun VR ajoi junan väärään talliin, uutisoitiin että suuronnettomuus oli lähellä. Koskahan uutisoidaan talven yllättämistä Suomalaisista.

Huono keli ja ajotaidottomuus aiheuttivat päivän aikana paljon pienonnettomuuksia.

2 kommenttia:

velho kirjoitti...

Jos yleisesti hyväksytään se, että pienpistooli on .22, niin pistoolin ja suurpistoolin ero on helposti selvitettävissä. Apuna tässä voimme käyttää IL:n asiantuntijoita.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010010410877640_uu.shtml

"Järeä käsiase on kaliiberiltaan vähintään yhdeksän millimetriä."

Eli yli .22 on pistooli, ja yli 9mm on suurpistooli. Mitä tekisimmekään ilman iltapäivälehtien laatujournalismia.

VonPee kirjoitti...

No tulipa tuokin selvitettyä! Illman kyseistä artikkelia asia olisi jäänyt arvoitukseksi.