maanantai 8. helmikuuta 2010

Der fliegende Holländer II

Viking line tilasi aavelaivan! T.S. selvitti, mistä tässä on kysymys.

T.S.: Olemme nyt täällä Helvetin esikartanon telakalla. Haastattelemme nimettömänä pysyttelevää Viking Linen edustajaa. Jorma, miksi päätitte tilata tällaisen kummituslaivan?

Jorma: Oikeastaan ajatus lähti siitä, että kustannuksia pitää saada pienemmiksi. Nykyinen henkilökunta ensinnäkin syö laivalla ihan Helvetisti, jos ilmaisu tässä tapauksessa sallitaan. Lisäksi niille pitää maksaa Pirusti (sori) palkkaa. Nykyiset paatit käyttävät raskasöljyä aivan Saatanasti (no sori taas!), jotenkin vaan nuo ilmaisut ovat täällä niin luonnollisia.

T.S.: Tuota, eikö teitä lainkaan hirvitä palkata aaveita töihin?

J: No voi veikkonen! Ei ollenkaan. Nykyistenkin kippojen yökerhot ja diskot ovat puolenyön jälkeen täynnä ihan hirveitä kummituksia. Toisekseen, meillä on ollut zombeja baarimikkoina ja tarjoilijoina jo vuosikymmeniä.

T.S.: No, tarkemmin mietittyäni, muistanhan minäkin niitä tosiaan nähneeni. Millaisia säästöjä uskotte tästä uudesta laivasta saavanne?

J: Niitähän vasta tuleekin! Laivaan ei tarvita miehistöhyttejä, koska henkilökunta voi vapaa-ajallaan kummitella missä huvittaa. Myös messi on tarpeeton, kun miehistö on kovin vähäruokaista. Ehkä tuopillinen ektoplasmaa aika ajoin. Lisäksi, laivan liikkumiseen vaadittavaa yliluonnollista energiaa toimittaja lupaa sadaksi vuodeksi vaivaisella viidellä sielulla.

T.S.: Kyllähän tämä näyttääkin todella toimivalta mallilta. Kiitos vaan haastattelusta.

J: Kiitos vaan itsellesi mielenkiinnosta. Haluaisin vielä muistuttaa, että neitsytristeilylle on jäljellä muutama vapaa paikka sadan vuoden risteilylle. Tervetuloa!

Ei kommentteja: