tiistai 20. heinäkuuta 2010

Härski temppu

Fillarikisassa on tehty suorastaan törkeä johtopaikan ryöstö. Äärimmäisen epäurheilijamainen temppu tapahtui seuraavasti:

-Ympäriajoa johtaneen Schleckin pyörän ketjut irtosivat kesken eilisen etapin, minkä jälkeen Contador syöksyi johtoasemaan.
Pyöräilyetiketin mukaan Contadorin ja muiden kärkitaistelijoiden olisi pitänyt jäädä odottamaan epäonnista kollegaansa.

Siis mitä ihmettä? Kyseessä on käsittääkseni kilpaurheilu. Jos toisen vehkeet sattuvat hajoamaan, niin se on huonompaa tuuria ja voivoi.

Voisikohan tätä hienoa herrasmiessääntöä soveltaa muihinkin lajeihin?

-Jos vaikka formuloissa sattuisi johtopaikalla olevan auto hajoamaan, kaikki kärkipaikoilla ajelevat saattelisivat epäonnisen kollegansa varikolle, koska ollaan niin herrasmiehiä.

-Juoksukilpailuissa kaatunut kaveri autettaisiin porukalla ylös ja vielä taputeltaisiin pölyt vaatteista. Sitten taas lähdettäisiin jolkottelemaan yhtenä iloisena ryhmänä kohti maalia.

-Jos hiihtokilpailua johtavan sivakoijan sauva sattuisi katkeamaan, ei kukaan ohittaisi vaan hommattaisiin porukalla uusi tikku onnettomuuden uhrille.

Kyllä tuollaista etiketin mukaista herrasmiesurheilua kelpaisi katsella. Palkinnot voitaisiin vielä arpoa, niin kaikilla olisi hyvä mieli ja heikompikin kisailija voisi joskus menestyä.

Ei kommentteja: