maanantai 27. syyskuuta 2010

Ylisuuri reservi?

Puolusteluministeri jyrin mielestä Puna-armeijankin muinoin pelkäämällä, pienellä Suomella on liikaa reserviä. Meikäläinen sitten taas edustaa sellaista ikäpolvea, missä reserviä ei koskaan ole liikaa.

Vai onko niin, ettei arvoisa ministeri ymmärrä erästä yksinkertaista perusasiaa, nimittäin sitä, että sodankäynti on materiaalin käyttöä. Myös elävä voima on materiaalia sotahommeleissa. Tuolla elävällä voimalla on sellainen harmillinen ominaisuus, ettei siitä saa kenttäkelpoista yhden päivän "otetaanpas se vintofka kauniiseen käteen ja näytetäänpäs nyt niille" kursseilla.

Jatkoinpa sitten mietiskelyä ylisuuresta reservistä.

- Lihava Setä on lähdössä viikoksi kalaan. "Hui kauhistus!", hän huomaa, "meinasinpa vahingossa pakata mukaan varakalsarit, vaikka minullahan on jo kalsarit puettunakin."

- Kurjuusrajan alapuolella (mielestään) painiskeleva opiskelija huomaa ostaneensa lähiSiwasta tonnikalapurkin, vaikka kotona olisi ollut jo yksi purnukka samaa huttua. Tunnollinen opiskelija hävittää ylisuuren reservinsä nopeasti, eikä vahingossakaan laita kaappiinsa jemmaan.

- Lihava Setä makselee laskujaan, ja huomaa järkyttävän asian:
Tilille jäi useampi euro, mikä on näissä olosuhteissa selvästikin aivan liian paljon reserviksi. 

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tää nyt on kauheeta. Mitä me nyt sit aletaan tekemään, kun ei voida puolustaa Suomea. Häkkämiehestä niin väliä ole. Samaa sakkia Paskasen kanssa ( resliiton Pj)

VonPee kirjoitti...

Ajattelin ostaa menolipun Mombasaan.
Ethän kerro kelleen...?

Anonyymi kirjoitti...

Mompasaan tai Timpuktuun...What ewer :)