sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Hajuton ja mauton

Iskipä tuossa hirmuinen flunssa päälle. Kyseinen tauti olikin kammottavin kokemani flunssa, koska se heitti muutamaksi päiväksi haju ja makuaistit totaalisesti kuutamolle.
Onhan sitä useastikin ollut sellaista, että nuo aistit pelaavat huonosti, mutta tällä kertaa ne eivät toimineet ollenkaan.
Pakko myöntää, että tunnelma oli epätodellinen.

Kaupassa käynti oli kylläkin helppoa, kun ostin vaan halvinta mosoa, ilman murheita sen mausta. Tässä tilassa olisin voinut syödä vaikka Hesellä.

Jotenkin siinä taudin runnellessa aloin miettimään, jospa tila jäisikin pysyväksi. Mitähän siitäkin seuraisi? Entäpä jos koko kansalla olisi samanlainen tilanne?

Ainakin sillä olisi melkoisia vaikutuksia talouteen, mutta myös terveydelliset vaikutukset olisivat huimat.

Taloudellisia (hyviä ja huonoja) voisivat olla vaikkapa seuraavat:

- A la Carte ravintolat olisivat todennäköisesti liemessä.

- Pizzabaarit voisivat mainostaa lättyä yhdellä täytteellä, tai jopa ilman, sikamaisen halvalla.

- Einestehtailijat voisivat vapaasti suoltaa markkinoille vieläkin huonompaa tytinää, ja myydä sen vaikkapa porona.

- Ihmiset eivät heittäisi viimeisen käyttöpäivän ylittäneitä eväitä heti roskiin, kun eiväthän ne vielä miltään haisekaan.

- Kokkiohjelmien suosio romahtaisi.

- Mitä useampi kokki, samanlainen soppa, käytä siis halvinta vaihtoehtoa.

Sitten niitä terveydellisiä voisivat olla vaikkapa tuollaiset:

- Juu, kyllä tässä on tarpeeksi suolaa ja rasvaa, yhtään ei tarvitse lisätä.

- Lapset söisivät kiltisti vihannekset lautaselta, eivätkä tinkaisi pizzaa.

- Saisinko lisää suolatonta kauravelliä?

- Onpas mietoa valkosipulia.

Ei kommentteja: