tiistai 4. tammikuuta 2011

Pimeetä

Tuhansia Suomalaisia on kuulemma huijattu ÄO-testeillä.
Eihän tuossa nyt varsinaisesta huijauksesta ole kysymys, koska ovathan osallistujat saaneet selkeän vastauksen omista kyvyistään. Onneksi suurin osa kansalaisista on varustettu ns. normiaivoilla, ja heillä on kyky ymmärtää koneistonsa vahvuudet ja rajoitukset, eikä silloin ole tarvetta osallistua leikkikalutesteihin kuvitellen olevansa vähintäinkin uusi Einstein.
Tavallista tallaajaa älykkäämpi kaveri myöskin tietää, missä mennään.

Jäljelle jäävät pöyhkeät typerykset, joilla on vankkumaton usko omaan tietämättömyyteensä. Lisäksi he tietävät varmasti olevansa muita viisaampia, koska heidän klikkinsä tätä valtakuntaakin johtaa.

Tänään oli osittainen auringonpimennys ja olin jäällä kyseisenä aikana. Ukko oli minulle suosiollinen ja poisti pilvet koko pimennyksen ajaksi (kannatti uhrata neljä särkeä). Mielenkiintoista tuossa ilmiössä oli se, että pakkanen kiristyi useita asteita pimennyksen aikana. Ukko Faija sanoi, että kylläpä naamassa kipristelee, ja mulla jäätyi parta.

Tästäpä pääsemme edelliseen auringonpimennykseen ja pöyhkeän tietämättömyyden syövereihin.
Silloin oli kesä ja kuuma. Luonnollisesti ilmoitin aamulla, että päivällä tapahtuisi pimennys ja sanoin vielä kellonajankin (minulla oli salattua tietoa). Kun hetki koitti, hälytin jätkät katsomaan pimennystä.

Siinä sitten toljotettiin vajaata mollikkaa hitsuulasien läpi, kun eräs työtoveri ilmoitti asiantuntemattomuuden syvällä rintaäänellä seuraavaa:

- Siinä on Saturnus Auringon edessä.

Luulin kaverin vitsailevan ja vastasin:

- Kyllähän tuo on ihan selvä Pluto, keukeu

Nyt hän suvaitsi katsoa meikäläistä melkoisen hitaasti ja sanoi vielä hitaammin:

- Se ei ole Pluto, koska se on Saturnus.

Pakko myöntää, että olin melkoisen hämmästynyt, kun kaveri olikin tosissaan. Yritin vielä seuraavaa:

- Duoda, jos se olisi Saturnus, näkymä olisi ensinnäkin hieman erilainen, lisäksi meillä olisi melkoisia ongelmia tiedossa.

Vastaus oli selkeä.

- Se on Saturnus! Paljonkos laitetaan vetoa?

-No, en minä halua rahojasi.

- Hei, kunnon veto päälle vaan, vai pelottaako?!

- Kyse ei ole uskalluksesta, vaan häveliäisyydestä.

- No, heitä edes kymppi?

- Okei. Tuo rahat sitten joskus.

Ei kommentteja: