sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Kas näin kääntyy takki, ja takki kääntyy näin...

Reserviläisliitto teki nettikyselyn, jonka mukaan 75% jäsenistä haluaisi kodinturvajoukot Suomeen.
Valtaisalla äänivyöryllä uudelle kaudelle valittu puheenjohtaja pakkanen kertoo asiasta mm. seuraavaa:

- On hyvä tiedostaa, ettei suomalaisessa yhteiskunnassa ole ruotsalaisen kodinturvan kokoista aukkoa. Meillä on jo esim. VAPEPA, SPEK ja SPR, jotka hoitavat monia sellaisia tehtäviä, joista Ruotsissa vastaa Hemvärnet. Niinpä mahdollisen uuden toimijan tehtävien tulisi olla ensisijaisesti sotilaallisia, Isonkyrön Reserviläiset ry:n 50-vuotisjuhlissa sunnuntaina puhunut Pakkanen toteaa.

Aha. Oukei. Mennäänpäs ajassa taaksepäin ja vilkaistaan vaikka tuota.
Tuolloin arvoisa puheenjohtaja totesi kodinturvajoukoista seuraavaa:

– En näe hirveästi muutostarvetta. Ongelmana on enemmänkin resurssipula kuin toiminnan muoto. Olisin tässä asiassa maltillinen, sillä kodinturvajoukot kuulostavat kovin sotilaalliselta toiminnalta.

2 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Lienenkö jotenkin yksinkertainen, mutta minun mielestäni yleensäkin kaikenlaisen sotilaallisen toiminnan tulisi keskittyä nimenomaan sotilaalliseen toimintaan. Tyyliin "Virolahden suunnasta tulee venäläisten moottoroitu jalkaväkidivisioona. Sen tuleminen pitäis tyssätä ja ajaa ne pois tai sitten tappaa siihen paikkaan". Ja kai mahdolliset kodinturvajoukot ovat nimenomaan sotilaallista toimintaa.

VonPee kirjoitti...

Terve Ykä.

Näin minäkin olen ajatellut maanpuolustusharrastusta toimittaessani, mutta pakkasen mielestä meitä yksinkertaisia on kenttä täynnä ja meidän pitäisi uskoa, että golffin pelaaminen ja makkaran paistaminen on riittävän sotilaallista toimintaa.
Onneksi on olemassa se kuuluisa takinkääntömanooveri.