torstai 10. helmikuuta 2011

Valte vapaaksi ja vainajalle pieni sakko

Bussikuskin silmittömästi pahoinpidelleet viattomat nuorukaiset on päästetty vapaalle jalalle odottelemaan aikanaan mahdollisesti seuraavia jyrkkiä nuhteita.

Polliisin mukaan heidän vangitsemiselleen ei kuulemma ollut erityisiä perusteita.
Mikä mahtaisi nykypäivänä olla sellainen erityinen peruste, että syyllinen voitaisiin vangita?

Se nyt tulikin jo selväksi, että jos täysin sekopäisen pahoinpitelyn uhri jää edes jotenkin henkiin, ei vangitsemiselle ole perusteita.
Lähinnä vangitsemisen perusteita nykyään voisivat olla vaikkapa:

- Onnistunut puolustautuminen aseistautunutta hyökkääjää vastaan, erityisesti silloin, kun hyökkäys on tapahtunut syyllisen kotiin.

- Yhden yön kumppanin aamulla muuttunut mielipide.

- Oikea mielipide väärästä henkilöstä.

Nykyinen käytäntö on mielestäni samanlaista, kuin otettaisiin ihmisiä pureskeleva vesikauhuinen koira muutamaksi päiväksi kiinni, ja sitten taas laskettaisiin vapaaksi.

2 kommenttia:

Keskiäkäinen mies kirjoitti...

Korkeiden oikeusoppineiden mielestä perinteisistä rikoksista on turha rangaista, sillä rangaistuksilla ei kuulemma ole rikollisiin mitään parantavaa vaikutusta. Ja muutenkin rankaiseminen loukkaaa rikollisten ihmisoikeuksia. Siispä nuhtelua tai ehdollista kovempia rangaistuksia tarjotaan nykyään vain mielipiderikollisille, seksinostajille, autoilijoille ja tupakoitsijoille... Noille ihnoille viharikollisille jotka muodostavat vakavan uhan punavihreän arjen turvallisuudelle

VonPee kirjoitti...

Terve Keskiäkäinen.

Toden totta. Turha on parantumatonta parantaa, kun tarjolla on massoittain omaa parastaan ymmärtämätöntä sakkaa, minkä uudelleenkoulutuksen tietyn värinen porukka ottaisi mielellään hoitaakseen.