perjantai 25. maaliskuuta 2011

Iltavapaa

Kävin varuskunnassa asioilla ja vanha uskollinen volkkari oli ajettu porttien sisäpuolelle. Normaalisti alueelta poistuttaessa tilanne on sellainen, että kun ajaa kulkineensa vartioon ja odottaa muutaman sekunnin, ystävällinen spolli avaa puomin. Eli ei muuta kuin menoksi ja kopin kohdalla morjestus.

Niin ajattelin tälläkin kertaa. Mutta kun olin noin minuutin verran istuskellut volkkarissa ihmettelemässä, ajoi paikalle toinenkin kinneri, mistä ulostautui autollinen varusveijareita, ja lähtivät määrätietoisesti kävelemään vartiokopille.

Vaapuinpa poikien mukana tarkkailemaan tilannetta. Ensimmäinen olikin jo luukulla ja ilmoitti sotilaallisesti porttiterrierille seuraavaa:

- "Herra sotilaspoliisi, jääkäri sejase ilmoittautuu iltavapaalle."

Nyt alkoivat kellot kilkattaa meikäläisenkin harvassa nupissa. Olinkin liikkeellä sellaiseen aikaan, että varusveijarit pääsevät iltalomille, eikä puomia sitten avattu minullekaan.
No, pojat tekivät ryhdikkään ilmoituksensa ja jotenkin tunsin velvollisuudekseni myös ilmoittautua niin sotilaallisesti kuin osaan.

- Herra sotilaspoliisi, lihava reserviläinen Fläsänen (nimi muutettu) ilmoittautuu kotimatkalle.

Spollipoika halvaantui noin kahdeksi sekunniksi katsoen minua jotenkin epäuskoisesti (täysin ymmärrettävää). Sitten hän alkoi jostain syystä nauramaan ja ilmoitti:

- Juu, kaipa tuo ulospäästäminen jotenkin saadaan onnistumaan. 

4 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

HAH!!!

Fläsänen (nimi muutettu)

Onko?

VonPee kirjoitti...

Terve Kumitonttu

Ainakin toistaiseksi. Jotenkin houkuttaisi käydä maistraatissa.

Jaska Brown kirjoitti...

Heh. Täällä päässä kävi muutama vuosi sitten hartauskerjoituksiin mennessä, että puomin nosti tuoreen Miss Suomen näköinen sotilaspoliisi. Totesin, että on tuo SA-INT muuttunut parempaan suuntaan sitten varusmiesaikojen, kun spollaritkin ovat sellaisia että tekisi suorastaan mieli ottaa laki omiin käsiinsä.

VonPee kirjoitti...

Terve Jaska

Juu, oikeastaan porteille ei saisi päästää finninaamaisia poikia ollenkaan, vaan pelkästään tuollaisia nättejä spolleja.