keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Suuren luokan teknologiahuijarit

VR:n kontuktööri suoritti vaativan tehtävän ja heitti 73 vuotiaan mummelin junasta.

T.S. selvitteli kyseistä ihmeellistä tapausta ja haastatteli nimettömänä pysyttelevää yhtiön edustajaa.

T.S.: Niin Jorma, tuon uuden ja hämmästyttävän hienon älylipun voi tarkastaa ainoastaan sellaisella ällipuhelimella?

Jorma: Juu, näin on. Kyseessä oleva asiakas yritti huijata meikäläistä niinkin vanhalla tempulla, että hänellä oli sellainen vanhanaikainen älytön puhelin käsilaukussaan ja yritti sitten todistella, ettei sillä pääse nettiin, mutta on se lippu kuitenkin maksettu. Hah! Epätoivoinen yritys.

T.S.: Matkustusoikeus pitää tarkistaa kuulemma erikseen selaimella netin avulla. Miksi ihmeessä?

J: Junan henkilökunta ei välttämättä tiedä, mistä tekstiviesti on tullut. Monenlaista yrittäjää liikkuu. Ihan tekstiviestillä ei kaikkia turvallisuusasioita täytetä. Tuollaiset vanhat mummot ovat juuri niitä pahimpia uuden ja hienon tekniikan hyväksikäyttäjiä.

T.S.: Tuo kuulostaa kyllä uskottavalta. Itsekin olen pitkän koulutuksen jälkeen saanut vanhan Äitimuorini melkein oppimaan sähköpostiin vastaamisen. Mihinkähän hän vielä ehtiikään. 

4 kommenttia:

LupeKani kirjoitti...

Pisti kyllä vituttamaan tämä uutinen siihen malliin aamulla, että huhuh. Omalla netillään vielä pitäisi se lippu tarkistaa tuon uutisen mukaan. Toinen uutinen mikä pisti kylläkin naurattamaan on Itellan ja VRn palveluiden yhdistäminen, tosin onneksi toistaiseksi pelkästään rahtipalveluiden osalta. Olisihan se hienoa mennä aamulla hakemaan postia ja ihmetellä kun sitä ei näy eikä kuulu. Muutaman tunnin kuluttua tiedotetaan sitten telkkarissa, että postiautot myöhästelee tielle pudonneiden lehtien takia.

VonPee kirjoitti...

Terve LupeKani

No perkule, tuohan antaisi kyllä uuden ulottuvuuden niille jokasyksyisille kiskoille pudonneille lehdille.
"Junat myöhässä kiskoille varisseiden paskalehtien takia. Apukin oli paikalla, muttei siitä ollut apua."

Anonyymi kirjoitti...

Eipä enään taida pelkällä pankkikortilla saada junasta lippua kuin aikoinaan, kun muistan kun joskus hyppäsin iltajunaan eteläänmenevään yöjunaan ja ostin konnarilta vapaan makuupaikan helsinkiin ...

VonPee kirjoitti...

Terve Ano

Taitaisi tuo kortilla junassa ostaminen olla melkoista uhkapeliä nykyään, vaikka kyllä sitä näyttävät muutkin ostotavat olevan.
Toisinaan lennähtää junasta vaikka on lippu, joskus taas siitä pirun vehkeestä ei saa lähteä, vaikka haluaisikin.