tiistai 1. marraskuuta 2011

Euron torppa

Tapahtuukohan lähitulevaisuudessa ruokakaupan kassalla seuraavaa:

Kassantäti: Kakstoist euroo ja viiskytsenttii, kiitos.

Lihava Setä: Eikun se on tasan kymppi. Laskin ihan itse ostoksieni hinnat niitä keräillessäni.

Kt: Kyllä se nyt vaan tekee sen kakstoistviiskyt, katsos kun meillä lisätään ostosten hintaan käsittelykulu, kaksviiskyt.

Autokaupat ovat pitkään lisäilleet hintoihin toimituskuluja, vaikka mielestäni reilumpaa olisi vain ilmoittaa hinta, millä sen kinnerin saa ostaa.
Nykyisin lähes kaikkiin tapahtumiin lippu pitää hommata jostain lippupalvelusta, mikä sitten vetää välistä oikein urakalla.

Paikallinen rusettiluistelukerhokin on ottanut käyttöön saman idean.
Meikäläinen on sellainen työn orja, joten halvin mahdollinen lippu maksaa hinnaston mukaan 13e, mikä sekin on selvää liioittelua, mutta kun edes sen hintaista lippua ei ole olemassakaan. Kun kerran hintaan lisätään pari euroa käsittelykulua, vaikka sen piletin ostaisi jäähallin kojusta.

Koskahan joku rakennusfirma mainostaa seuraavanlaisesti:

Uuteen kotiin halvalla, nyt kolmio eurolla! + Käsittelykulut 258000e

2 kommenttia:

Äijä kirjoitti...

Laitos- ja yrityspuolella tietotekniikkaa ostettaessa tarjouksen jättäjät jättävät sekaisin verollisia ja verottomia hintoja. Useimmat verottomia, rehellisimmän verollisia.

Autokaupassa lisävarustejuttu on mielenkiintoinen. Automaatti-ilmastointi tekee tuhatkakssataa plus autovero... siitä kertyy.

Nimim. ostin 18400 euron auton ja maksoin siitä 21410.

VonPee kirjoitti...

Terve Äijä

Juu, tuo autokauppa on mielenkiintoista, kiitos verottajan.
Meikäläisen faija osti uuden auton ja kyseli vetokoukun hintaa. Automyyjä oli harvinaisen rehellinen ja ilmoitti, että älä vaan ota sitä koukkua lisävarusteena, vaan osta se kinnerisi ilman koukkua ja tule sitten asennuttamaan koukku myöhemmin.

Näinpä hän sitten toimikin ja sai koukkunsa huomattavasti halvemmalla, kun ei hintaan tarvinnut lisätä autoveroa.