maanantai 7. marraskuuta 2011

Sedän köökistä

Viikonloppuna Paadre savusteli kymmenisen kiloa silakoita, kun on taas se aika vuodesta, että tuota lajia tulee merestä solkenaan, tai ainakin pitäisi tulla, tai ainakin muut kuulemma saavat.

Teinpä sitten pastasalaatin savusilakoista.

- Keitä pussillinen makaronia lihaliemikuution kera,  molempien muoto vapaavalintainen

- Huuhtele ja täräytä takaisin siihen kohtuu isoon kattilaan tai johonkin muuhun riittävän isoon astiaan

- Lisää joukkoon n. kilo perattua savusilakkaa (Mamman perkaamia, mutta muutkin käyvät hätätapauksissa), iso raaka sipuli tai sitten kaks, muutama tomaatti, suolakurkkua maun mukaan elikä riittävästi, herkkusieniä ja fetajuustoa. Tippanen aromisuolaa ja mustapippuria. Viimeiseksi päälle hieman neitsytoliiviöljyä.

Tähän hienouteen kuuluu vielä kastikekin

- Kermaviiliä, sopivasti Auran väkevää tai sitten jotain muuta sinappia (muttei kuitenkaan sitä puolalaista, mitä Turun nimellä kaupitellaan), sitruunamehua, valkosipulia, mustapippuria, tilliä

Molemmat tekeleet saavat maustua parisen tuntia, kaljan verran, nortin ajan tai sitten vaan alat syömään.


No eipä kyllä tullut mitään kaunista kuvaa, niin on kuin tekijänsäkin.

2 kommenttia:

RH kirjoitti...

Söisin! Ja santsaisin muutaman kerran.

VonPee kirjoitti...

Terve Sanna

Kiitoksia. Tuosta muuten tuli hyvää. Minäkään en pystynyt pilaamaan, kun piti vain sekoittaa hyvät ainekset keskenään.