lauantai 25. joulukuuta 2010

Vanhanaikaista

Pakkopa se vaan on uskoa, että alan iloisesti kuulumaan vanhanaikaisten harvenevaan joukkoon. Onhan tuo asia minulla tiedossa ollutkin, mutta ovat tehneet oikein listan "menneistä" tavoista. Kun meikäläisellä tulee hyvinkin runsaasti osumia tuosta listasta, onhan se sitten totta. Kalkkis mikä kalkkis...

1. Matkatoimistot

- Heti tuli osuma, koska varaan aina matkani toimistosta, siellä kun on ihan oikea ihminen töissä. Nokikkain on jotenkin luonnikkaampaa.

2. Työ- ja kotielämän ero

- Taas osuma. Kyllä meikäläisen duuni on niin vanhanaikaista, että sitä tehdään työmailla, eikä muualla. Jos perustaisin putkiverstaan kerrostalokämppääni, naapureiden mielipiteet asiasta olisivat tuskin kovinkaan positiivisia.

3. Unohtaminen

- Osuupa hyvinkin.  Unohtaminen ei ainakaan minulla lopu, vaikka mitä tekniikkaa olisi tarjolla. Tyhjä laari on tyhjä.

4. VCR- ja VHS kasetit

- Nytpä hieman helpotti. Viideot olen sentään ymmärtänyt hävittää jo vuosia sitten.

5. Kirjakaupat

- Ja taas osui. Minä kun ostelen perinteisistä kirjakaupoista ihan uusia kirjoja, enkä ymmärrä edes hävetä.

6. Rannekellot

- Suorastaan sattui. Meikäläinen on käyttänyt rannekelloa nappulasta asti. Unohdan helposti vaikka puhelimen kotiin, mutta kelloa en koskaan. Aika moni tsiigaa kännykästä ajan, mutta paljon helpommalla sen ranteesta vilkaisee.

7. Kartat

- Voivoi näitä sattumia. En omista gepsiä, mutta karttoja kylläkin. Tein yli kymmenen vuotta reissuhommia ympäri Suomea ja aina löysin perille ihan perinteisen kartan kanssa, kulkematta kinttupolkujen tai nudistileirien kautta. Terveisiä vaan Nipalle. Eniromaista.

8. Soittaminen

- Taas kolisee. Wanha hyvin ja pitkään palvellut puhelimeni tuli tiensä päähän ja oli pakko ostaa uusi. Kaupassa innokas myyjä singahti viereeni kyselemään, voisiko hän auttaa.
- Juu, tarvittais uus puhelin.
- Ja mitä ajattelit tehdä sillä?
Katsoin nuorta touhukasta myyjää muutaman sekunnin silmiin ja vastasin:
- Ajattelin soittaa sekä vastaanottaa puheluita.
Hyvin punainen myyjä myi sitten minulle ihan toimivan halpispuhelimen.

9. Sanomalehtien luokitellut ilmoitukset

- Tuokin osui. Kyllä minä vieläkin katson esimerkiksi Turkkarin jokamiehen markkinoita.

10. Puhelinseksi

- Osui. En ole koskaan ymmärtänyt edes kokeilla, joten olen jopa puhelinseksiä vanhanaikaisempi. Cyberseksi piti googlettaa, mutta nyt tiedän tuonkin tärkeän asian.

11. Lankapuhelimet

- Hiukkasen taas helpotti, kun ymmärsin lankaluurin hävittää jo vuonna 1996.

12. Internet-yhteys puhelinlinjaa pitkin

- Nyt ei kalkkis välttämättä hoksaa, mistä tuutista tämäkin tuuba maailmalle syötetään. Mutta töpseli on kuitenkin siinä lankapuhelimen kolmireikäisessä lävessä.

13. Tietosanakirjat

- Osuupa hyvinnii. Varsinkin militaria ynnä muut torrakot, sekä sotahistoria ovat aiheita, joissa vierailen mieluummin kirjahyllyllä kuin netissä.

14. CD-levyt

- Tuokin tuntuu. Minä mieluummin ostan levyn, kuin lataan sen koneelle verkkokaupasta. Ostetun lätyn tallennan kylläkin koneelle, mutta KUN vanha paska mylly tsippaa, mulla on edelleen se levy.

15 Filmikamerat

- Onneksi tästä ei tule enää lisäpisteitä muutenkin huonoon esitykseen. Tosin ostin digikameran vasta n. 3 vuotta sitten...

16. Puhelinluettelot ja osoitekirjat

- Kerrankin olen vähintäänkin ajanmukainen. Kun laitoin lankapuhelimen pois, loppui myöskin puhelinluettelon saaminen. Silloin sillä olisi ollut käyttöäkin. Nyt kun sellaiselle ei ole enää mitään käyttöä, se työnnetään ilmaiseksi ja kysymättä postiluukusta.

17. Työposti

- Tässäpä sitä ollaankin taas vanhanaikaistakin vanhanaikaisempi. Meikäläisellä ei ole koskaan ollut mitään työpostia, ellei sellaiseksi lasketa mestaria, joka tulee söpisemään päättömiä.

18. Faxit

- Olen kuullut sellaisesta, mutta ennen kuin olen päässyt kokeilemaan mokomaa, niitä ei enää edes käytetä. Aika paha.

19 Johdot

- Taas osuu. Meikäläisellä kaikki on piuhan nokassa. Volkkarista alkaen. Langattomia hitsausvehkeitä odotellessa...

20. Käsin kirjoitetut kirjeet

- Tämäkin osuu. Kun lähden lomailemaan Suomen ulkopuolelle, en koskaan ota mukaan edes puhelinta, vaan olen täydellisesti "kadoksissa". Postikortteja lähettelen kylläkin mielelläni. 

Ei tässä kuitenkaan mitään suurempaa huolenaihetta vielä ole, koska tuollaisesta parinkymmenen kohdan satsista sain tulokseksi sen, että olen vasta 80 prosenttisesti vanhanaikainen.
Odottakaas vaan, kohta suoritukseni on täydellinen.

4 kommenttia:

Nipa Näätä kirjoitti...

Mä olen aina eksynyt, enemmän tai vähemmän, kun olen jonnekin tuntemattomaan paikkaan menossa, mutta Eniro tekee eksymisestä seikkailun. :) Toiset ajaa suoraan lyhintä ja nopeinta reittiä ja toiset käy matkalla testaamassa ajoneuvon maastokelpoisuuden...

VonPee kirjoitti...

Terve Nipa.

Niin, navigaattoria käytettäessä on syytä olla neliveto, urheiluhenkeä, tankki täynnä ja eväät mukana.

LupeKani kirjoitti...

Tämä oli jotenkin pirun hämmentävä juttu kyllä. Soittaminen vanhanaikaista? CD-levy sen olla pitää. Työ ja kotielämän ero nyt on aivan selvä, paha raksamiehen on ottaa töitä mukaansa. Kirjat ostan kyllä edelleen kaupasta, en ole lukemassa dekkareitani nyt enkä tulevaisuudessa tietokoneen näytöltä. Unohtelen asioita ja käyn matkatoimistossa, koska homma hoituu pirusti paremmin siellä. Ja olen näemmäs nuorvanha, vastahan tässä tuli 20v täyteen. Ei siis kannata VonPee vielä pelästyä.

VonPee kirjoitti...

Terve LupeKani.

Heh, tuo nuorvanha on aika hyvä.
Kun sitkeästi tekee vanhanaikaisia juttuja, aina parin vuosikymmenen välein on suorastaan muodikas. Kummallisesti vaan vanhat jutut tulevat aina uudelleen.