perjantai 21. tammikuuta 2011

Fifin mielestä nilkkasi näyttää hyvältä, onhan sinulla riittävästi rahaa?

Raaseporin käräjäoikeus oli tuominnut koiran hyökkäyksen kohteeksi joutuneen vanhemman, sairaan miehen kohtuulliseen, 12500e sakkoihin.
Jotenkin vaan meikäläiselle tulee väkisinkin mieleen, että hyökkäyksen kohteeksi joutunut mies puhuu eri äidinkieltä, kuin koiraansa hallitsematon nainen.

Ihmiselle pitää muuten tehdä aika paljon enemmän, kuin puhkaista silmä, ennen kuin viitsitään edes ehdottaa moisia sakkoja.
Onhan se nyt ollutkin kaikkien tiedossa, että Suomessa ei ihmisen terveydellä taikka hengellä ole mitään arvoa. Se kylläkin tuntuu oudolta, että määrätyt tahot pitävät jopa sekarotuista piskiä arvokkaampana.  

2 kommenttia:

LupeKani kirjoitti...

Esimerkiksi voin antaa parin vuoden takaisin tapahtuman. Baarista ulos tullut mies hyökkäsi kuskina olleen kaverini kimppuun, löi tuopilla päähän. Kaverin silmäkulmaa koristaa 10cm arpi loppuelämän ja oli milleistä kiinni ettei näkö lähtenyt. Leuka murtui ja hampaat sai vähän osumaa. Oikeus toteutui toki myöhemmin, mutta pienemmissä määrissä mitä odotettiin: 2500e korvauksia käteen ja kaikki sairaalamaksut korvattava, jotka tuosta tulee.

VonPee kirjoitti...

Terve LupeKani.

Valitettava, mutta valitettavan paikkansapitävä esimerkki. Kaverillasi oli onnea, jos hän todella myös sai tuon 2500e. Silloin pahoinpitelijällä on ollut sellaista omaisuutta, että on pitänyt maksaa. Monesti vaan tuollaisilla tyypeillä ei ole mitään ulosmitattavaa, jolloin ollaankin valtionkonttorin hoteissa, ja valtionkonttori voi tunnetusti "kohtuullistaa" korvausta.

2500e "korvaus" tuollaisesta vahingosta ja kärsimyksestä tuntuu pilkanteolta, mitä se onkin.