tiistai 15. helmikuuta 2011

Pakko on iloinen asia

Kuten tiedetään, viheriäiset onnistuivat ymppäämään pakollisen kasvisruokapäivän tsadin kouluihin.
Koska keskustanuoret eivät halua jäädä pekkaa pahemmaksi, pullahti sieltä suunnasta seuraava mainio idea uudeksi pakoksi.

- Pakollinen aamujumppa! Tämän lisäksi yhdellä välitunnilla tulisi pitää taukojumppaa ja venyttelyä.
 
Voi Saatana sentään. Meikäläisen kouluaikana (ja siitä on aikaa) ruokalistassa oli kasvisruokapäiviä ilman pakkoakin, ja hyvin tuli nekin eväät syötyä. Mutta jos se olisi ollut pakollinen juttu, olisin periaatteesta jättänyt mosot syömättä ja ottanut omat lihapitoiset eväät mukaan. 
 
Samalla perusteella tuollainen pakollinen aamusätkyttely on erittäin järjetön idea.
 
- Lapsena opittu tapa voisi kantaa läpi koko elämän, uskoo keskustanuorten liikuntapoliittinen vastaava Anssi Kekkonen.

Juu, kyllä. Kun lapsena on vuosikausia tehnyt pakolla jotain, tulee asiasta myös vastenmielinen. Sikäli se voisi kantaa läpi elämän, että jättää voimistelut sikseen, kun ei enää ole pakko.
Mielestäni liikunnanopetus pitäisi lopettaa kouluista kokonaan.

En tunne yhtäkään ihmistä, kenellä olisi positiivisia muistoja peruskoulun liikuntatunneilta. Lähinnä ne tunnit muistuttivat nykyisiä tosi-tv ohjelmia.
Jos vaikka piti pelata jotain, niin kaksi kaveria valitsivat joukkueensa siten, että aina vuorollaan ottivat yhden pelaajan itselleen. Vuodesta toiseen samat naamat olivat ne viimeiset valitut, ensimmäiset putoajat, heikoimmat lenkit jne. Kyllä varmasti iski hirmuinen urheiluvietti heihin.

Jos taas piti tehdä jotakin telinevoimistelujuttuja tai vastaavia, huolehti viimeistään opettaja heikoimpien suorittajien nöyryyttämisestä. Oli varmasti kivaa. Oppilaisiin iski suorastaan vimmainen urheiluvietti. Tätä on saatava lisää!

Kyllä pakon on pakostakin oltava kivaa.

6 kommenttia:

Nipa Näätä kirjoitti...

Mulla oli kyllä törkeen hyvännäköinen (naispuolinen) liikunnanopettaja ala-asteella, eli kyllä tuo on positiivinen muisto. :)Vieläkin muistan sen kamelinvarpaan, minkä nuo tuon ajan jumppa-asut aiheutti.

Äijä kirjoitti...

Oli se. Kivaa.

Vieläkin, tänä vuonna viisikymmentä täyttävänä, vihaan kaikkea suorittamista ja kilpaurheilua.

Tahollani olen yrittänyt korjata koululaitoksemme aiheuttamia traumoja laulamisen suhteen. Tulokset ovat rohkaisevia.

Äijä kirjoitti...

Ja pakko vielä lisätä:
Muutama vuosi sitten valtio-opin tai jonkun sellaisen professori nimeltä Pertti Timonen sanoi, että Suomeen pitäisi saada äänestyspakko!

VonPee kirjoitti...

Terve Nipa ja Äijä.

Öh, älä Nipa kerro enempää jumppa-asuistasi.

Äijä: Onneksi koululaitoksemme aiheuttavat traumat eivät ole pysyviä, ainoastaan pirullisen pitkävaikutteisia.
Uskoakseni ns. suuret puolueet suorastaan toivoisivat tuota äänestyspakkoa juuri nyt, jotta ihmiset voisivat protestiksi olla äänestämättä.

Keskiäkäinen mies kirjoitti...

Voi kuinka tutuilta nuo teidän koululiikuntamuistonne tuntuvatkaan.
Sen verran koululiikunnasta on minulle ollut hyötyä, että en edes seuraa urheilua mistään mediasta. Voi kuinka paljon on säästynyt aikaa elämän varrella.

Se kesäkeittopäivä on kyllä jotain, mitä ei edes aika muistoissa pysty kultaamaan. Nykykoululaisilla sitä on kuulemma vielä tuunattu. Lasten mukaan kamalinta mitä kouluruokalassa tarjottiin oli juustokesäkeitto.

Tuli mieleen, että tuo nuorison tupakanpolttokin vähenisi huomattavasti jos koulussa olisi jo ala-asteen lopulta lähtien muutama viikottainen pakkotupakointi-tuokio.
Tehoaisi taatusti paljon paremmin kuin nykyinen kieltolaki-tyyli...

VonPee kirjoitti...

Terve Keskiäkäinen.

Onneksi koululiikunnasta saamaasi hyötyä ei ainakaan vielä voi verottaa.
Meikäläisellä oli kouluaikana ainoastaan yksi ruoka, mitä en suostunut syömään edes pakolla. Se oli juustokeitto.
Juustokesäkeitto kuulostaa epäinhimilliseltä.

Tuo pakollinen tupakkituokio tuntuu erittäin hyvältä idealta. Siitä voisi kyllä olla seurauksena se, että savuttomuutta alettaisiin verottamaan.