keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Fläsä - vyölaukku

T.S. sai kutsun salaperäisen keksijän puheille. On kuulemma tehnyt mullistavia keksintöjä.

- Olemme nyt täällä jossain, salaperäisen, nimettömänä pysyttelevän keksijän verstaalla ja ilmeisesti saamme ensimmäisenä maailmassa todistaa jotakin hämmästyttävää.
Niin Jorma, sinulla on jotain huimaa esiteltävänä?

- Juu, katsos kun tuo korvan valaiseminen on kerran moninkertaisin tieteellisin tutkimuksin toimivaksi todistettu. Korvathan ovat nimittäin niin täynnä valoa aistivia soluja, ettei sinne meinaa vaikkukaan mahtua sekaan. Nuo korvien valaisijat väittävät tietenkin vaikuttavansa aivoihin, kun siellä ne kyseiset solut kuulemma luuraavat. Mutta minäpä tiedän asian todellisen laidan.

- Juuri nyt en ymmärrä...

- No, etpä tietenkään, mutta minäpä kerron. Katsos, eihän kallon keskellä, pääkopan syvimmissä syövereissä ole mitään käyttöä valoa aistiville soluille.
Nykyisiä päättäjiämme katsellessa olen kyllä miettinyt sellaisia korviin asennettavia järjenvalolamppuja, mutta kun tarvittaisiin vielä ne solutkin...

- Tuota, olihan sinulla joku keksintökin?

- Aijuu. Meinasi ihan unohtua. Kirkkaina kesäöinä useilla ihmisillä on vaikeuksia nukkumisen kanssa, varsinkin ulkomaalaisilla ja etelän variksillakin saattaa Lapissa olla hankaluuksia.
Tämä ongelma johtuu tietenkin siitä, että avoimena ammottavaan korva-aukkoon tulvii valoa kuin kreikkalaiseen syöveriin euroja. Mutta eipä hätää, olen keksinyt tähän ongelmaan ratkaisun, nimittäin tämän:

PIMEE - VALONSYÖJÄT

- Hmm... Nuo näyttävät kyllä erehdyttävästi aivan tavallisilta talitintin tampooneilta, mikähän näistä nyt tekee niin erityisen?

- Nämä erikoissuunnitellut valonsyöjät estävät kesäöinä vallitsevan, haitallisen valon pääsyn korvaan ja takaavat näin erinomaiset yöunet. Sitäpaitsi nämä maksavat ainoastaan sata euroa pari ja erikoistarjouksena kaksi paria kolmellasadalla.

- No hemmetti, minäpä otankin kaksi paria, kun olen kesällä Lappiinkin menossa. Eipä ainakaan ole pään sisällä olevasta valosta haittaa.

- Huomasin muuten sinun hyvin kehittyneen ruumiinrakenteesi ja nyt on aika esitellä toinen keksintöni.
Se onkin tuollainen:

FLÄSÄ - VYÖLAUKKU

- Hmm... Näyttää erehdyttävästi tavalliselta vyölaukulta. Mikäs tuon nyt niin erityiseksi tekee?

- No, minähän olen tehnyt huomattavan laajaa tieteellistä tutkimusta, ja olen saanut selville sellaisen asian, että ihmisen vatsanahassa on ruokaa aistivia soluja ihan tungokseen asti.

- Mtäh? Miten se liittyy tuohon vyölaukkuun?

- Heh. Juuri tuohon laukkuunhan se liittyykin. Erikoisvalmisteiseen pussukkaan voi laittaa eväitä sisään ja sitten se vaan asennetaan  vatsanahan päälle.

- Mutta mikä tässä jutussa on ideana? Mihin tuo vaikuttaa ja mitä sillä on tarkoitus hoitaa?

- Tämä on suunnattu lihaville sedille ja tädeille hoitamaan aterioiden välistä masennusta.

- Kuulostaa mielenkiintoiselta, voisin jopa harkitakin tuollaista...

- Tässä on myös kaljasammiolle varattu paikka vakiona, varustettuna huomaamattomalla pillillä.

- Jos laitettaisiin pari samantien.

3 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Jees box holireit.

Olihan aikoinaan autoissa - ja edelleen näkee joillain venäläisillä turisteilla autoissaan - staattisen sähkön poistoon tarkoitettuja kumisia lärpäkkeitä takapuskurin alla raapimassa asvalttia. Ja matkapahoinvoinnin ehkäisemiseen kehiteltiin niitä ohjaamon nurkkiin asennettuja pieniä teräspalloja. Kyllä insinöörit osaa ja kansa maksaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Jees poks täältäkin. Tulee tosta jutusta mieleen se 1970-luvun lasten muotilelu Slime:

http://www.boston.com/bostonglobe/ideas/brainiac/slime-thumb.jpg

Vissiin jossain kemian tehtaassa oli tehty vahingossa tuhat tonnia käyttökelvotonta mönjää, ja joku keksi että hitto vie, myydäänkin tää leluna. Ja kauppa kävi.

VonPee kirjoitti...

Terve Kumis & Ykä

Kumis: Pahus, tuollaisia minulla ei vielä olekaan. Pitääpä hommata, ihan vaan varoiksi.

Ykä: Heh, juu, mullakin oli tuollainen. Turhaan tuli sekin hankittua, kun nykyisin tuota samaa tavaraa saa ihan vaan yskimällä.