torstai 12. elokuuta 2010

Ikuisuusprojekti

Tulipa mieleeni eräs tapaus jehovien kanssa. Yleensä en välitä keskustella uskovaisten kanssa taivaallisista asioista tuon taivaallista, pitäköön uskonsa ja minä oman uskottomuuteni. No, nämä olivat oveni takana juuri, kun olin tulossa kotiin. Jäinpä sitten hetkeksi jutulle ja varsin nopeasti oltiinkin jo pelastuksessa.

Lihava Setä: Vai että ikuista elämää olisi tarjolla. Onkos teillä muuten koskaan tullut vastaan sellaista tilannetta, että aika tuntuu hieman pitkältä?

Käännyttäjä: Hehheh... No kyllä sitä nyt sillointällöin tapahtuu.

LS: Niinhän sitä tapahtuu minullekin. Siksipä tuo tarjouksenne kuulostaakin kohtuuttomalta.

K: Nyt en oikein ymmärrä?

LS: Ei se minua haittaa, jos ymmärryksessä on vikaa. Miettikääpäs sitä ikuista elämäänne vaikka ensimmäisen miljardin vuoden jälkeen. Siinä saattaa tulla aika monta kertaa sellainen tilanne, että aika tuntuu pitkältä, ettekä ole alkua pidemmällä. Otetaan vielä sellainen luku kuin triljoona, siinä on 18 nollaa ykkösen takana. Kun olette lusineet ensimmäisen triljoonanne, ette vieläkään ole alkua pidemmällä.
Enpä taida olla kiinnostunut näin pitkästä projektista.

Tässä kohtaa käännyttäjillä tuli aika pitkäksi ja kääntyivät kantapäidensä varassa ympäri sekä lähtivät katsomaan, josko naapurillani olisi kiinnostusta.

Ei kommentteja: