perjantai 20. elokuuta 2010

Taivaallinen katastrofi

Kuu on kuulemma alkanut kutistumaan. T.S. otti selvää, mistä tässä oikein onkaan kysymys ja haastatteli nimettömänä pysyttelevää asiantuntijaa.

T.S.: Niin Jorma, onko sinulla tietoa, mistä tämä kutistuminen johtuu?

Jorma: Kyllähän sitä tietoa löytyy. Kuun pinta on mennyt puhki ja nyt sieltä tulee ilmat pihalle. Laskelmieni mukaan siinä joulun nurkilla Kuu on enää rantapallon kokoinen. Ainakin rakastavaisille on siis odotettavissa ankeat ajat.

T.S.: Miten Kuun pinta voi yhtäkkiä vaan puhjeta? Onko tähän jotain selitystä?

J: Selitys on yksinkertainen. Syyllinen on Suomalainen, keski-ikäinen, lihaa syövä heteromies.

T.S.: Hetkinen! Eikö tuo ole jo hieman paksua? Kyllähän tuon kansanryhmän porukan nimiin voidaan laittaa kaikki maanpäälliset murheet, mutta joku raja sentään.

J: Meillä on luotettavasta lähteestä saatua tietoa. Eräs Varsinais-Suomalainen kyseisen lajityypin edustaja oli taannoin ampumassa kiekkoja. Ammuttuaan kiekosta ohi, oli tämä sanonut kaverilleen seuraavaa: "No toi nyt meni ihan kuutamolle."

T.S.: Tuota... Nyt onkin pahempi tilanne, sillä minähän olenkin se syyllinen...

J: Hyvä, että tuokin selvisi. Tämän jutun osalta polliisi voikin lopettaa tutkimukset ja keskittyä varsinaisiin töihinsä, kuten hallintoalamaisten kyykyttämiseen sekä psykiatristen lausuntojen antamiseen.

T.S.: Taidan olla pikkuisen pulassa. Olisiko sinulla mitään hyviä neuvoja?

J: No, ainakin kannattaisi aloittaa säästäminen, sillä tuon kokoisen pallon paikkaus ja täyteen puhaltaminen ei ole ihan halpaa. Onhan sinulla hyvät keuhkot?

Ei kommentteja: