maanantai 9. elokuuta 2010

Kurkistus tulevaisuuteen

Jyrki sahaa markan sahalla.

Jykällä on hienoja aivoituksia. Esim. seuraava:

-Aseet tulisi katsastaa säännöllisin väliajoin. Näin estettäisiin luvallisten aseiden myynti pimeille markkinoille, saataisiin vanhat torrakot pois ullakoilta ja voitaisiin arvioida säännöllisesti aseiden kunnossapitoa ja siinä sivussa vähän aseen omistajankin kuntoa. Jos auton turvallisuutta pidetään niin tärkeänä, että se pitää katsastaa säännöllisesti, miksei aseita katsasteta?

T.S. matkusti tulevaisuuteen ja selvitti, miten tuo ehdotus toteuduttuaan vaikutti (kyllähän tämäkin joskus toteutuu).

T.S.: Olemme nyt tulevaisuudessa, täällä jossain. Haastattelemme nimettömänä pysyttelevää aseharrastajaa. Jorma, näytät melko onnettomalta ja sinulla on hieman flegmaattinen katsekin. Mitä on tapahtunut?

Jorma: No, inkvisiittori katsastaja hylkäsi pyssyni. Ilmoitti vain, että sulla on sitten kuukausi aikaa laittaa homma kuntoon, tai kilvet lähtee.

T.S.: Mutta onhan sinulla kokonainen kuukausi aikaa korjata tussarisi. Tuota... mitkä ihmeen kilvet?

J: Ei tämä asia ole niin yksinkertainen. Ensinnäkin, meikäläisen lippaat ovat kuulemma liian kuluneet ja aiheuttavat syöttöhäiriön vaaran. Jos niitä käyttää, kilvet viedään justiinsa. Lisäksi piippu on niin väljäksi kulunut, ettei enää pysytä lähtönopeus ja tarkkuusarvojen sisällä.

T.S.: Onhan sinulla kuitenkin aikaa laittaa asiat kuntoon. Mistä ihmeen kilvistä sinä puhelet koko ajan?

J: Kun tuota aikaa ei oikein olekaan. Nykyään Holst polliisi vaatii luvittamaan kaikki aseen osat, etusormesta alkaen. Lisäksi osa aikainen pysäköintivalvonta-apulainen miliisi käyttää hakemusten käsittelyyn vähintään talvisodan keston verran päiviä. Että älä ihmettele, jos olen totinen kuin lantunistuttaja.

T.S.: Tämä kuulostaakin huolestuttavalta. Voisitko kuitenkin kertoa niistä kilvistä?

J: Aijuu. Joskus joku virheistä ehdotti pyssyihin sirua, mutta ei se mennyt läpi. Nykyään meillä on vintofkoissa samanlaiset ja samankokoiset rekisterikilvet kuin autoissakin.