lauantai 3. joulukuuta 2011

Kalkkunavainaa

Kävin päivällä mökillä tiluksia tarkastamassa. Ostin tarjouksesta kalkkunan fileerullan ja ajattelinpa samalla testata tuotakin, kun ei ole tullut ennen kalkkunaa sauhuteltua.
Pitelin kökkärettä kolmisen tuntia miedolla tulella, kunnes sisälämpötila oli 75 astetta.

Siinä alkoikin jo valoisa aika hupenemaan ja käärin rullan folioon, sekä kurvailin kotia kohti. Reilun tunnin päästä kotona nyssäkkä oli vielä mukavan lämmin.


Olisi pitänyt näemmä laittaa samantien pari mokomaa tulille, kun siinä leikkuulaudan vierellä maistelin puolet  lämpöisenä ja vedin päälle neljän tunnin nokkaunet.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kalkkunassa ei ole sitä puhtia, mitä kunnon kinkusta löytyy!

iisi

VonPee kirjoitti...

Terve iisi

Sikaahan tuleekin sauhuteltua useamminkin ja kalkkuna oli sellainen koevedos, mutta kyllä meinaan toistekin tehdä.