tiistai 15. marraskuuta 2011

Sedän köökistä II

Olen aina ollut sitä mieltä, että kun tehdään keitto, sen pitää olla nimensä mukainen.
Lihakeitossa pitää lihan olla pääosassa, kuten hernekeitossakin herneiden, jne.

Laitanpa tähän äärimmäisen väärin tehdyn kalakeiton valmistusprosessin näkyville, kun tässä keittelyn lomassa on aikaa.

Äärimmäisen väärin tehty kalakeitto

- Nelisen pottua, viis jos ovat pienehköjä

- Saman verran porkkanoita

- Pari sipulia

- Lihaliemikuutio tai sitten kaks (vääräleuat jo huutavat, ettei kalakeittoon kuulu lihaliemikuutiot, mutta tämä onkin väärin tehty)

- N. 1,5 kg ruodottomaksi fileoitua kotimaista kalaa (kaipa se pakasteseikin käy, mutta en ole kokeillut). Tällä kertaa porisee ahven.

- Katkaraputuorejuustoa

Pistele potut ja porkkanat jonkinlaisiksi kuution tapaisiksi ja lykkää lihaliemikuutiolla maustettuun veteen kiehumaan. Sipulit voi heittää kohta mukaan, kunhan kerkiit.
Tässä vaiheessa sopii lykätä sekaan mustapippuria maun mukaa ja aromisuolaa samalla systeemillä. Sekä muutama tippa Tabascoa.

Anna porista parisenkymmentä minuuttia, ja täräytä kalat sekaan. Nyt keitos saa hiljalleen kuplia n. tunnin verran (oikeat, ((ainakin omasta mielestään)), kokit sanovat, että kalakeiton valmius pitää katsoa sekuntikellosta, mutta tämä onkin väärin tehty).

Lisää katkaraputuorejuusto ja anna rauhassa muhia ainakin vartin lisää, enemmästä ajasta ei ole haittaa, vaan paranee.

Loppusilaukseksi sopivasti sitruunamehua hämmentämään kokki ja mahdolliset läsnäolijat.

Ei kommentteja: