perjantai 25. marraskuuta 2011

Yksikseskös yskiskelet

Aika selviä astman oireita on tullut tuossa jo kolmisen vuotta yskittyä mukanaan.
Viime aikoina yöunet ovat jääneet kovinkin vähäisiksi, kun parhaimman unen aikana ei tule nukuttua, vaan köhittyä ja vinguttua (hengitys).

Kävin oikein lääkärissäkin esittelemässä itseäni. Lääkäritäti (en tarkastanut, onko kyseessä oikea lääkäri, vaiko sellainen valemalli) täräytti pöytään tukun lisätutkimuksia ja ilmoitti, ettei mitään järeämpiä troppeja tarjoilla ennen tarkempia tarkasteluja, ettei niissä tulevissa puhallusjutuissa saa vahingossakaan mitään etua. Mielestäni en kylläkään näytä hiihtäjältä, vaan ennemminkin lumikenkäilijältä.

Yskänlääkettä hän sentään minulle määräsi. 

Mutta sen yskänlääkkeen pitäisi kuulemma olla tehokasta.

2 kommenttia:

Kid Henry kirjoitti...

Näin se menee. Opiskelijakaverini saavat panacodia tms. huumeita jos ja kun selkä on kipeytynyt liiasta sohvalla makoilusta ja pleikkarin pelaamisesta. Unilääkkeitä irtoaa silppusäkillinen jos on vaikeampaa tenttiä pukkaamassa tms.

Satatuntista viikkoa painava rakennusalan pienyrittäjä jolla stressiperäinen refluksi ei saa kuin hyviä vinkkejä jos lääkärille erehtyy menemään.

Mm. tulehtunutta ja turvonnutta rannetta kehoitettiin hoitamaan levolla, esimerkiksi tekemällä kaikki työt toisella kädellä.

Kipeään selkään auttaa lepo ja venyttely, buranan voi kanssa kuulemma ottaa mutta ei sitä varten mitään reseptiä ryhdytä kirjoittamaan.

Sukurasitteena olevaan verenpainetautiin ei myöskään saada lääkitystä, pitäisi kuulemma olla vuosi juomatta ja tupakoimatta ja ottamatta stressiä työstä. Yritin mainita, että verenpaineeni oli koholla jo 12-vuotiaana ja tietääkseni en ylettömästi tuolloin tenutellut.

Tässä alkaa jopa toivoa, että omalääkäriksi tulisi joku valelääkäri. Sellaisella ihmisellä saattaisi olla jopa motivaatio kunnossa auttaa toista ihmistä, toisin kuin näillä suojatyöpaikoissa killuttelevilla "oikeilla" lääkäreillä.

VonPee kirjoitti...

Terve Kid Henry

Erään kerran kun denniskyynärpää jysähti kunnolla, olin niin ovela, että rupesin tekemään hommat vasurilla.
Kyllä kannatti. Nyt se on molemmissa käsissä.

Tuo verenpainetaudin "lääkitysohje" kuulostaa erikoiselta. Pitäisi ainakin saada sellainen resepti, missä on mustaa valkoisella, että stressaaminen kielletty. Voisi sitten näyttää mestarille, jos tulee hiemankin hankala tilanne.